PROMOCJA MIESIĄCA - Skorzystaj z 15% zniżki na wszystkie produkty z naszej oferty.
PROMOCJA MIESIĄCA - 15% zniżki

3x BIO Kurkuma w proszku

razem 3000 g
-20%
PROMOCJA MIESIĄCA
100% naturalnie
100% naturalnie
Najwyższa jakość
Najwyższa jakość
Wygodne użycie
Wygodne użycie

Kurkuma – ajurwedyjska tajemnica z dalekich Indii.

Kurkuma (Curcuma longa) to tropikalna roślina z rodziny imbirowatych, pochodząca z południowej Azji, głównie z Indii. Od tysięcy lat jest tam nieodzownym elementem codziennego życia – w kuchni, medycynie i tradycji ajurwedyjskiej.

Ze względu na swoje liczne właściwości i charakterystyczny żółto-pomarańczowy kolor znana jest również jako „złota przyprawa”. Najbardziej cenioną częścią rośliny jest jej podziemna bulwa, czyli korzeń, z którego powstaje kurkuma w proszku, którą można łatwo włączyć do współczesnej diety.

Naturalny sprzymierzeniec w walce o witalność i dobre samopoczucie.

Kurkuma znana jest z wielu dobroczynnych właściwości dla organizmu i samopoczucia. Wpływa między innymi na:

  • układ odpornościowy – pomaga w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego i ma właściwości przeciwutleniające,
  • skórę – pomaga w utrzymaniu równowagi skóry,
  • wątrobę– wspomaga funkcjonowanie wątroby, a jednocześnie zapobiega gromadzeniu się tłuszczu w wątrobie i pomaga w jego rozkładzie,
  • układ nerwowy – wspomaga funkcjonowanie układu nerwowego,
  • układ oddechowy – pomaga utrzymać prawidłowe funkcjonowanie górnych dróg oddechowych i płuc,
  • cholesterol i układ sercowo-naczyniowy – wspomaga produkcję i jakość krwi, pracę serca i krążenie krwi.

Z natury do Twojej kuchni.

Kurkuma w proszku jest wszechstronna i łatwa w użyciu – jej lekko ciepły, ziemisty i delikatnie pikantny smak wzbogaca najróżniejsze potrawy. Można go stosować do sosów, zup, marynat, potraw warzywnych, risotto, smoothie lub gorących napojów, takich jak popularne „złote mleko”.

Oprócz wartości kulinarnych kurkuma jest również nieodzownym elementem zrównoważonego stylu życia. Szczególnie polecana jest w miesiącach zimowych lub w okresach zwiększonego obciążenia organizmu, kiedy potrzebuje on dodatkowego wsparcia.

Średnia wartość odżywcza na 100 g
Wartość energetyczna 1424 kJ / 341,7 kcal
Tłuszcze 2,56 g
- w tym tłuszcze nasycone 0,15 g
Węglowodany 49,3 g
- w tym cukry < 0,5 g
Błonnik 21,9 g
Białko 8,42 g
Sól 0,49 g

Wartości mogą się różnić ze względu na składniki naturalnego pochodzenia.

 

Składniki: 100% kurkuma (Curcuma longa) w proszku z certyfikowanej uprawy ekologicznej. Dystrybucja kontrolowana przez SI-EKO-002. Rolnictwo spoza UE.

Masa netto: 3 x 1000 g = 3000 g

Zalecenia dotyczace stosowania: Można ją stosować do przygotowania herbaty, dodawać do smoothie, soków, jogurtów, past do smarowania, sosów sałatkowych... Jako przyprawę można ją stosować do przygotowania risotto, pieczonych warzyw lub innych potraw. 

Spożywać maksymalnie 3–5 g kurkumy w proszku dziennie.

Ostrzeżenie: Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci! Nie wdychać. 

Przechowywać w temperaturze pokojowej i maks. 65% wilgotności.

Opinie naszych klientów

Najlepsze rekomendacje to te z pierwszej ręki. Dowiedz się, co o naszych produktach mówią ci, którzy są już na drodze do lepszego samopoczucia.

Najlepsza jakość

„Uwielbiam fakt, że Purely Nutrition łączy jakość i skuteczność, co przynosi rezultaty.”
Ambasadorka Purely Nutrition

Dla mnie najlepszy wybór

„Ponieważ stawiam na wysokiej jakości składniki, bez obaw wybieram Purely Nutrition, aby wspierać moją witalność.”
Ambasadorka Purely Nutrition

Marka, którą zawsze polecam

„Produkty Purely Nutrition są moim codziennym sprzymierzeńcem dla optymalnego samopoczucia.”
Ambasadorka Purely Nutrition

Zawsze niezawodny

„Ponieważ stawiam na jakość, Purely Nutrition jest moim lojalnym wspólnikiem w utrzymaniu witalności i siły."
Ambasadorka Purely Nutrition

Najczęściej zadawane pytania dot. produktu

Zawartość kurkuminy w proszku z kurkumy nie jest standaryzowana, ponieważ jest to naturalny proszek, w którym stężenie substancji aktywnych może się różnić w zależności od pochodzenia, zbiorów i sposobu przetwarzania. Przeciętna kurkuma zawiera około 3-5% kurkuminy, co może nieco się różnić w zależności od opakowania.

Zaleca się stosowanie mniejszych ilości produktu odżywczego okresowo lub codziennie, jako część zrównoważonej diety.

Odcień proszku z kurkumy może się wahać od jasnożółtego do pomarańczowo-żółtego ze względu na naturalne różnice w uprawie, zbiorach i zawartości kurkuminoidów. Jest to całkowicie normalne i nie wpływa na jakość produktu.

Tak, kurkuma jest często używana jako naturalny barwnik do żywności (np. ryż, makaron, sosy), a także w kosmetyce i nawet do barwienia tekstyliów.

Nie, kurkuma w proszku to zmielony cały korzeń, podczas gdy kapsułki z kurkuminą zazwyczaj zawierają standaryzowany wyciąg o wyższej koncentracji aktywnych składników.

BIO Kurkuma w proszku
3x BIO Kurkuma w proszku
239,99 zł
299,97 zł